NABO Cafe

O nas

Nasza kawiarnia powstała z miłości do Sadyby, która gdzieś zapomniana prosiła się o swoje miejsce na kulinarnej mapie Warszawy oraz z pasji do gotowania i Skandynawii. Kraju ładu, porządku i wszechobecnej ekologii. Królestwa rowerów i pięknego designu, pięknych bajek i niezwykłej poezji. Jako rodzina polsko-duńska chcieliśmy stworzyć w Warszawie swoją własną, małą Kopenhagę.

Menu zgodnie ze sztuką duńskiej kuchni jest sezonowe i oparte na naturalnych składnikach. Królują w niej ryby: łosoś, śledź i makrela. Podstawą wielu dań skandynawskich są także ziemniaki, bez których żaden mieszkaniec północy nie wyobraża sobie życia oraz konserwowane warzywa, takie jak kapusta czy ogórki, często marynowane na słodko. Najbardziej popularne w Danii są smorrebrod czyli „chleb posmarowany masłem” z bardzo ciekawymi dodatkami z marynowaną wieprzowiną, łososiem, duńskim bekonem, surową wołowiną, młodymi ziemniakami czy marynowaną na słodko kapustą, lub pasztetem z wątróbek.

W menu oferujemy śniadania, lunche i obiady. Sałatki, zupy, makarony i dania główne. Zmiany w menu następują zgodnie z naturalnym dostępem surowców i warzyw w poszczególnych porach roku.

Kawiarnia posiada osobną salkę dla dzieci, w której królują gry planszowe, książeczki i wielka ściana do rysowania dla najbardziej zwariowanych i kreatywnych pomysłów najmłodszych.

Najważniejsze dla nas, żeby każdy czuł się u nas jak u dobrego sąsiada do którego wpada się na plotki i małe conieco.

ZAPRASZAMY